Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
FT
Fakulta technologická

Technologie potravin

Fakulta: Fakulta technologická Program: Chemie a technologie potravin Obor: Technologie potravin Forma: Prezenční, Kombinovaná Typ: Doktorské Jazyk: Čeština

Opravdoví gastro srdcaři se nespokojí jen s inženýrem, pro ně totiž není slogan „Love food, love science“ jen prázdnou frází, ale životní filozofií. Ti, co chtějí proniknout do tajů všech potravin, znát každou jejich molekulu a umět ovlivnit každý krok jejich zpracování, se hlásí na doktorské studium. 

Obor Technologie potravin zahrnuje oblast výroby a zpracování potravin, v níž rozvineme vaše poznatky biologických, chemických, inženýrských a ekonomických vědních disciplín. Naučíte se do hloubky všechna zákoutí z oblasti technologie výroby potravin, chemie a analýzy, biochemie, mikrobiologie i procesního inženýrství. Laboratoř se stane vaší kuchyní, plášť vaší zástěrou a až to všechno skončí, bude z vás potravinový vševědec.


Na jaké předměty se můžete těšit?

  • Plánování experimentů a zpracování experimentálních dat
  • Trendy v biotechnologiích
  • Trendy v technologii výroby potravin rostlinného původ
  • Trendy v technologii výroby potravin živočišného původu
  • Trendy v technologii výroby tuků a tenzidů

Kde najdete po studiu uplatnění?

  • Řídící funkce v potravinářském průmyslu
  • Vývoj a výzkum potravinářských technologií
  • Procesní inženýrství ve zpracování potravin
  • Technologie výroby potravin

 

 

 

 

 

 


Co by vás mohlo zajímat?


Zeptejte se přímo studenta!

Zajímají vás podpultovky, které může znát jen ten, kdo právě studuje? No problemo, tu je kontakt:

 

 

 


Přihlásit se!

Fakulty a součásti

Zavřít