Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
Zpět
utb

Univerzitní kampus

Vysokoškolský kampus. Místo, kde budete v následujících letech trávit podstatnou část života. Jak si ho představujete?

Kampus UTB má svou nezaměnitelnou atmosféru: netvoří uzavřenou oblast někde mimo město – naopak, univerzitní objekty jsou přirozenou součástí centra Zlína, vzdálenost mezi většinou z nich je přitom pěší chůzí překonatelná do 10 minut. Díky všudypřítomné zlínské zeleni se okolí školy stává univerzitou pod širým nebem.

Kvalitní studium je podmíněno kvalitním studijním prostředím. A to nabízí UTB v dostatečné míře. Všechny fakulty a další součásti univerzity sídlí v moderních, buď v posledních letech postavených, nebo nově zrekonstruovaných objektech. Vybavení objektů odpovídá nejnovějším světovým trendům v oblasti vzdělávání. Ať už se jedná o laboratoře, ateliéry, přednáškové a seminární místnosti, knihovnu nebo koleje a menzu, naši posluchači mají k dispozici to nejlepší co si lze pro výuku a jako zázemí představit. Mezi architekty, s nimiž univerzita při výstavbě spolupracuje, stojí v první řadě Eva Jiřičná. Z dílny této zlínské rodačky, jejíž budovy a interiéry zdobí města od Londýna přes Dubaj po Moskvu, pochází Univerzitní centrum, kde sídlí Knihovna UTB, a budova Fakulty humanitních studií.

Co se týká ubytování, tak koleje UTB patří k tomu nejlepšímu, co nabízejí české vysoké školy. A v letošním roce zahajujeme modernizaci posledního objektu, Štefánikových kolejí, který se stane studentským ubytováním 3. tisíciletí.

Přemýšlíte o tom, s kým budete na kolejích bydlet? Tak vyzkoušejte tzv. seznamovák. To je akce určená speciálně pro všechny prváky, kde se už v předstihu na konci prázdnin seznámíte s budoucími spolužáky a ještě se u toho skvěle pobavíte. Tak neváhejte a mrkněte na seznamovak.utb.cz. Těšíme se na Vás!

Fakulty a součásti

Zavřít