Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
FT
Fakulta technologická

Chemie, technologie a analýza potravin

Fakulta: Fakulta technologická Program: Chemie, technologie a analýza potravin Forma: Prezenční, Kombinovaná Typ: Doktorské Jazyk: Čeština

Staňte se opravdovými mistry potravinářství! Pokud máte chuť získat rozhled za jeho základní obzory, tohle bude zaměření podle vašeho gusta.

Najdete recept na inženýrské procesy a jejich uplatnění v technologických postupech při výrobě a zpracování potravin rostlinného a živočišného původu, k tomu načerpáte znalosti o vlivu technologických procesů na chemické složení, fyzikální, biologické, senzorické, výživové a jiné charakteristiky zpracovaných produktů.

Ale… Jelikož je věda o technologii výroby potravin z povahy věci multidisciplinární, přimícháme k základu i další vědní oblasti, a to s důrazem na chemické látky, procesy a technologie využívané při výrobě, skladování a hodnocení potravin, pokrmů a nápojů.

Zároveň neopomíjíme, že doba jde kupředu, nároky na kvalitu, nutriční složení či nezávadnost potravin se zvyšují, světová populace roste… A tak se budeme ve velkém zabývat rovněž inovacemi výrobních postupů. Díky tomu probádáte například téma trvalé udržitelnosti a využití potravinářských odpadů, vývoj potravin se zvýšenou úrovní bioaktivních látek s antioxidačními vlastnostmi, chytré obaly nebo využití minoritních potravin, jako jsou jedlé květy, ovoce, jedlý hmyz, netradiční obiloviny a houby

Zkrátka, pokud jde o současnost a budoucnost v oboru potravinářství, nemíníme před vámi nic držet pod pokličkou.


Na jaké předměty se můžete těšit?

  • Biologicky aktivní látky v potravinách
  • Moderní trendy v chemii potravin
  • Technologie a chemie potravin rostlinného původu
  • Technologie a chemie potravin živočišného původu
  • Biochemické procesy v potravinářství
  • Mikrobiologie potravinového řetězce

Kde najdete po studiu uplatnění?

  • Řídící funkce v potravinářském průmyslu
  • Vývoj a výzkum potravinářských technologií
  • Procesní inženýrství ve zpracování potravin
  • Technologie výroby potravin

 

 

 

 

 

 


Co by vás mohlo zajímat?


Zeptejte se přímo studenta!

Zajímají vás podpultovky, které může znát jen ten, kdo právě studuje? No problemo, tu je kontakt:

 

 

 


Přihlásit se!

Fakulty a součásti

Zavřít