Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
FT
Fakulta technologická

Chemie potravin a bioaktivních látek

Fakulta: Fakulta technologická Program: Chemie potravin a bioaktivních látek Forma: Prezenční Typ: Magisterské Jazyk: Čeština

Teď vám vyjmenujeme seznam všeho, k čemu se během studia tohoto navazujícího oboru dostanete. Takže: Chemické a technologické disciplíny s prohloubením znalostí v analýze a hodnocení potravin, farmakochemie, ekonomika výživy, molekulární genetika, potravinářská technologie a legislativa, chemie potravinových přísad a doplňků, chemie potravin, chemie přírodních heterocyklů, struktura molekul. To se dá, ne?


Na jaké předměty se můžete těšit?

  • Chemie potravin
  • Analýza a hodnocení potravin
  • Teorie a metody strukturní analýzy
  • Chemie přídatných látek a doplňků potravin
  • Stabilizátory a emulgátory v potravinářství
  • Molekulární biologie
  • Supramolekulární chemie
  • Chemie přírodních heterocyklů
  • Bioaktivní heterocyklické sloučeniny
  • Analýza bioaktivních látek v potravinách
  • Interpretace chromatografických a spektrálních dat
  • Metody syntézy organických látek

Kde najdete po studiu uplatnění?

  • Vedoucí, kontrolní a řídící funkce ve výrobních podnicích potravinářského průmyslu
  • Výzkumná a vývojová pracoviště
  • Velkoobchodní organizace
  • Orgány státní správy a samosprávy
  • Kontrolní orgány (EU)
  • Obchodní činnosti zaměřené na potraviny a bioaktivní látky

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Co by vás mohlo zajímat?

 


Zeptejte se přímo studenta!

Zajímají vás podpultovky, které může znát jen ten, kdo právě studuje? No problemo, tu je kontakt:

 

 

 

 


Pokud se zajímáte o chemii a potravinářství, mohlo by vás zaujmout i studium oboru:


Přihlásit se!

Fakulty a součásti

Zavřít