Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
FT
Fakulta technologická

Technologie potravin

Fakulta: Fakulta technologická Program: Technologie potravin Forma: Prezenční, Kombinovaná Typ: Magisterské Jazyk: Čeština

Najíst se umí každý, ale dokázat určit, jak je každá surovina vyrobena, a následně ji dokázat analyzovat, to už je určeno pouze vám, vyvoleným potravinovým mágům. Na dvouletém navazujícím oboru si zdokonalíte znalosti z předchozího studia tak, aby se z vás stali odborníci pro technologické a kontrolní funkce ve výrobních podnicích potravinářského průmyslu nebo ve výzkumných a vývojových institucích. Součástí studia jsou disciplíny zaměřené na chemické, biochemické, mikrobiologické a senzorické změny potravin a nápojů během jejich výroby a skladování. Zvláštní pozornost věnujeme příslušné legislativě a uvádění potravin do oběhu s ohledem na zdravotní nezávadnost. A až to bude za vámi, můžete rozjet třeba vlastní pořad A dost!

Na jaké předměty se můžete těšit?

  • Technologie výroby potravin živočišného původu
  • Technologie výroby potravin rostlinného původu
  • Principy úchovy potravin
  • Analýza a hodnocení potravin
  • Laboratoř z mikrobiologie potravin
  • Aplikovaná povrchová a koloidní chemie v potravinářství
  • Fyzikální vlastnosti potravin
  • Senzorické hodnocení potravin
  • Výroba alkoholických a nealkoholických nápojů
  • Procesy potravinářských a biochemických výrob

Kde najdete po studiu uplatnění?

  • Státní správa
  • Kontrolní orgány
  • Potravinářský průmysl
  • Výroba potravin
  • Vývoj a výzkum v oblasti potravinářství
  • Technolog výroby nápojů či potravin
  • Analytik

Fakulty a součásti

Zavřít