UTB

Fakulty a součásti Otevřít navigaci
ft
Fakulta technologická

Chemie a technologie potravin

Fakulta: Fakulta technologická Program: Chemie a technologie potravin Obor: Chemie a technologie potravin Forma: Prezenční Typ: Bakalářské Jazyk: Čeština

Podstatou tohoto oboru je dozvědět se všechno o výrobě nejrůznějších druhů nápojů a potravin. Ty, kdo se vydají cestou potravinářských technologů, čekají analýzy složení a hodnocení jakosti a zdravotní nezávadnosti jídla i pití. I se zavřenýma očima budete schopni odhadnout složení a počet „éček“ takřka v čemkoliv a na rozdíl od ostatních budete zatraceně dobře vědět, co se to na těch obalech vlastně píše. Seznámíte se s legislativou, managementem i marketingem potravinářských provozů v oblasti distribuce a výroby potravin tak, aby vás v blízkosti jídla prostě nic nepřekvapilo.

Na jaké předměty se můžete těšit?

  • Produkce potravinářských surovin
  • Základy zbožíznalství potravin
  • Obecná a anorganická chemie
  • Organická chemie
  • Biochemie
  • Potravinářská mikrobiologie
  • Základy senzorické analýzy potravin
  • Vybrané kapitoly epidemiologie a hygieny
  • Výživa člověka
  • Legislativa v púotravinářství
  • Potravinářská technologie a biotechnologie
  • Analýza potravin

Kde najdete po studiu uplatnění?

  • Management jakosti potravin
  • Kontrolní instituce
  • Stravovací provozy
  • Poradenská činnost
  • Státní správa
  • Technologie výrobních procesů
  • Technologie hygienických podmínek
  • Potravinářský průmysl
  • Vývoj a prodej nových potravinářských výrobků

Forma studia: prezenční i kombinovaná

Zavřít

Fakulty a součásti