UTB

Fakulty a součásti Otevřít navigaci
ft
Fakulta technologická

Gastronomické technologie

Fakulta: Fakulta technologická Program: Technologie a hodnocení potravin Obor: Gastronomické technologie Forma: Prezenční Typ: Bakalářské Jazyk: Čeština

Chcete vědět jak správně vést podniky v oblasti hotelnictví, gastronomie i turismu? Vždycky jste tak trochu toužili být jako Zdeněk Pohlreich nebo rovnou Gordon Ramsay? Kurzy podnikatelských aktivit vás dobře připraví na rozjezd vlastního byznysu, nějaká ta lekce legislativy vás pak zase uchrání před problémy. V kulinářské oblasti se seznámíte s výrobou i analýzou tradičních pokrmů a specialit z celého světa, pod pokličku nahlédnete i molekulární gastronomii. Část přednášek je věnována zdravému životnímu stylu a biopotravinám. Záleží jen na vás, jestli se z vás po absolvování stane řadový zaměstnanec nebo rovnou ředitel. Podstatné je, že díky rozmanitosti studovaných předmětů zvládnete obojí.

Na jaké předměty se můžete těšit?

  • Gastronomické technologie
  • Hotelový a restaurační provoz
  • Vinařské technologie a hodnocení vína
  • Chemie potravin
  • Legislativa v potravinářství
  • Společenský styk a diplomatický protokol
  • Hodnocení výživy
  • Wellness gastronomie

 

Kde najdete po studiu uplatnění?

  • Řízení provozu hotelů
  • Provoz restaurační zařízení
  • Státní správa
  • Management cestovních kanceláří i turistických center
  • Poradenská činnost

Forma studia: prezenční nebo kombinovaná

Zavřít

Fakulty a součásti