UTB

Fakulty a součásti Otevřít navigaci
ft
Fakulta technologická

Gastronomické technologie

Fakulta: Fakulta technologická Program: Technologie a hodnocení potravin Obor: Gastronomické technologie Forma: Prezenční Typ: Bakalářské Jazyk: Čeština

Chcete vědět jak správně vést podniky v oblasti hotelnictví, gastronomie i turismu? Vždycky jste tak trochu toužili být jako Zdeněk Pohlreich nebo rovnou Gordon Ramsay? Kurzy managementu a marketingu vás dobře připraví na rozjezd vlastního byznysu, nějaká ta lekce legislativy vás pak zase uchrání před problémy. V kulinářské oblasti se seznámíte s výrobou i analýzou tradičních pokrmů a specialit z celého světa, pod pokličku nahlédnete i molekulární gastronomii. Část přednášek je věnována zdravému životnímu stylu a biopotravinám. Záleží jen na vás, jestli se z vás po absolvování stane řadový zaměstnanec nebo rovnou ředitel. Podstatné je, že díky rozmanitosti studovaných předmětů zvládnete obojí.

Na jaké předměty se můžete těšit?

  • Organizace a řízení služeb
  • Produkce potravinářských surovin
  • Základy zbožíznalství potravin
  • Technika obsluhy služeb
  • Technologická zařízení ve stravovacích službách
  • Biochemie
  • Gastronomická technologie
  • Obecná a anorganická chemie
  • Chemie potravin
  • Legislativa v potravinářství
  • Společenský styk a diplomatický protokol
  • Hodnocení výživy

Kde najdete po studiu uplatnění?

  • Řízení provozu hotelů
  • Provoz restaurační zařízení
  • Management cestovních kanceláří i turistických center

Forma studia: prezenční

Zavřít

Fakulty a součásti