UTB

Fakulty a součásti Otevřít navigaci
ft
Fakulta technologická

Potravinářské biotechnologie a aplikovaná mikrobiologie

Fakulta: Fakulta technologická Program: Technologie a hodnocení potravin Obor: Potravinářské biotechnologie a aplikovaná mikrobiologie Forma: Prezenční Typ: Bakalářské Jazyk: Čeština

Wikipedie vám poví, že „biotechnologie znamená jakoukoli technologii, která využívá živých organismů k produkci nebo modifikaci výrobků či procesů.“ Máte z toho už teď hlavu v kýblu?

A to jste ještě neslyšeli, že se během studia naučíte předpovídat změny jakosti a bezpečnosti potravin, ale taky zabrousíte do světa mikroorganismů. Povídat si budete o jejich využití třeba při aplikaci mlékařských kultur, nebo rovnou v kontextu geneticky modifikovaných organismů. Navíc budete moct před kamarády i rodinou s kamenným obličejem a jistotou hlase používat pojmy jako enzymatický preparát, DNA nebo biosyntéza, což si za klobouček rozhodně nedají.

Ale nebojte, tak jako u ostatních specializací programu Technologie a hodnocení potravin, vás samozřejmě v úvodu čeká i pořádný přírodovědný základ, abyste z toho nebyli paf.

Na jaké předměty se můžete těšit?

  • Biochemie
  • Molekulární biologie
  • Obecná a potravinářská mikrobiologie
  • Potravinářské technologie a biotechnologie
  • Kvalita a bezpečnost potravin
  • Tradiční a průmyslové biotechnologie
  • Základy rekombinantních technologií
  • Kultivační techniky a biotechnologické aplikace mikroorganizmů

Kde se uplatníte?

  • Výroba biotechnologických produktů
  • Vývoj nových produktů biotechnologií
  • Podnikové, akreditované i výzkumné laboratoře
  • Management jakosti a bezpečnosti potravin
  • Prodej biotechnologických produktů
  • Dozorové orgány a státní správa
  • Poradenská činnost
Zavřít

Fakulty a součásti