UTB

Fakulty a součásti Otevřít navigaci
ft
Fakulta technologická

Technologie potravin

Fakulta: Fakulta technologická Program: Technologie a hodnocení potravin Obor: Technologie potravin Forma: Prezenční Typ: Bakalářské Jazyk: Čeština

Podstatou tohoto oboru je dozvědět se všechno o výrobě nejrůznějších druhů nápojů a potravin. Ty, kdo se vydají cestou potravinářských technologů, čekají analýzy složení a hodnocení jakosti a zdravotní nezávadnosti jídla i pití. I se zavřenýma očima budete schopni odhadnout složení a počet „éček“ takřka v čemkoliv a na rozdíl od ostatních budete zatraceně dobře vědět, co se to na těch obalech vlastně píše. Seznámíte se s legislativou, managementem i marketingem potravinářských provozů v oblasti výroby a distribuce potravin tak, aby vás v blízkosti jídla prostě nic nepřekvapilo.

Na jaké předměty se můžete těšit?

  • Produkce potravinářských surovin
  • Základy zbožíznalství potravin
  • Základy senzorické analýzy
  • Vybrané kapitoly z epidemiologie a hygieny
  • Technologie potravin
  • Potravinářská mikrobiologie
  • Chemie potravin
  • Analýza potravin
  • Legislativa v potravinářství
  • Řízení bezpečnosti potravin
  • Výživa člověka

Kde najdete po studiu uplatnění?

  • Výroba potravinářských výrobků
  • Prodej potravinářských výrobků
  • Vývoj nových potravinářských výrobků
  • Management jakosti a bezpečnosti potravin
  • Dozorové orgány a státní správa
  • Podnikové i akreditované laboratoře
  • Poradenská činnost

Forma studia: prezenční i kombinovaná

Zavřít

Fakulty a součásti