Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
Zpět
dobročinná akce

Studenti FMK uspořádali netradiční Vánoce v útulku

Nepříznivá pandemická situace ani letos nezabránila studentům z neziskového projektu Němá tvář fungujícího pod záštitou Fakulty multimediálních komunikací uspořádat charitativní vánoční akci pro Útulek pro zvířata v nouzi Zlín Vršava. V prosinci tak bylo mimo on-line aukcí, soutěží pro základní školy i veřejnost zřízeno dvanáct veřejných sběrných míst.

Letos měl proběhnout již 14. ročník charitativní akce Vánoce v útulku, která je již tradičně pořádána studenty neziskového projektu Němá tvář, jenž zastřešuje studijní předmět Projekty neziskových organizací (PRON) na Fakultě multimediálních komunikací. Z důvodu pandemické krize však nemohla akce proběhnou dle původního plánu, což se odrazilo v novém konceptu projektu. „Studenti se těšili, že v letošním roce se již všichni sejdou společně v útulku na vánoční akci, kterou se snaží nejen pomoci útulkovým zvířatům, ale současně i upoutat pozornost veřejnosti, aby nezůstala lhostejná k těm, kteří pomoc potřebují. Ale ani současná situace je neodradila, ba právě naopak se pustili do realizace pomoci s ještě větším nasazením,“ uvedla PaedDr. Marcela Göttlichová, garantka předmětu PRON.

Na facebookovém profilu Němé tváře v průběhu prosince probíhala řada charitativních aukcí. Objevil se zde například hokejový dres útočníka Zlínských Beranů Oscara Flynna, který byl vydražen za 5 000 Kč. Aukce doprovázely zajímavé adventní soutěže a veřejné sbírky po celém Zlíně. Hlavní sběrné místo bylo umístěno na Fakultě humanitních studií, kam přicházeli darovat potřebné věci studenti i zaměstnanci univerzity.

Další částí projektu byla i vánoční soutěž pro třídy základních škol. Úkolem bylo nashromáždit co největší množství potřebných nezbytností z dopisu pro Ježíška od útulkových zvířat, což se setkalo s velkým ohlasem. „Rozhodl jsem se do soutěže zapojit se svými žáky z 8.B. Společnými silami jsme dali dohromady krmivo a pamlsky. Někteří žáci přispěli dokonce finančním obnosem. Snad se takové akce zúčastníme i příští rok,“ vyjádřil se k soutěži Mgr. Petr Tomáš, třídní učitel vítězné třídy ze ZŠ Emila Zátopka Zlín.

„Doufám, že se zvířátkům budou nové věci líbit a že si najdou skvělou rodinu,“ napsala do dopisu pro útulek jedenáctiletá Terezka, která se také zapojila do vánoční soutěže. Vánoce v útulku, pořádané studenty projektu Němá tvář, tak i letos sklidily obrovský úspěch. A jak doplnila manažerka projektu Eliška Bubáková: „Kromě potřebných textilií, krmiva, pamlsků či hraček byla vybrána finanční částka ve výši 10 200 Kč, což určitě umožní útulkovým zvířatům mít nejen krásné Vánoce.“

Fakulty a součásti

Zavřít