Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
FT
Fakulta technologická

Chemie a analýza potravin

Fakulta: Fakulta technologická Program: Technologie a hodnocení potravin Specializace: Chemie a analýza potravin Forma: Prezenční, Kombinovaná Typ: Bakalářské Jazyk: Čeština

Nestačí vám jen „mít rád jídlo“, vy ho prostě milujete do hloubky. Chcete ho rozpitvat, zanalyzovat a prohlídnout si ho mikroskopem a ideálně ještě porovnat s jinými? To se stává.

V počátku tříletého studia Chemie a analýzy potravin se nejprve společně vrhneme do základních přírodovědných oborů. Nedá se nic dělat, ty prostě musíte umět, když chcete být gastrochemikem. Krom toho ale nahlédnete i pod pokličku – představíme si základní složky potravin, včetně široké skupiny látek označovaných jako bioaktivní. Vydáme se po stopách analytických metod, pomocí nichž můžeme jednotlivé skupiny sloučenin v potravinách sledovat. Na přístroje se nebudeme chodit dívat, my se s nimi budeme přátelit. Přípravou vzorků počínaje a samostatným navrhováním experimentů a vyhodnocováním získaných dat konče.

Ona vlastně výuka většiny předmětů bude doslova protkána laboratorními cvičeními, takže není-li pro vás laboratorní plášť neznámým kusem ošacení, pak jste právě vy tím pravým uchazečem. A kdo ví, třeba si to pak rovnou s chutí prodloužíte o Chemii potravin a bioaktivních látek na magisterském stupni studia.

 


Na jaké předměty se můžete těšit?

  • Obecná a anorganická chemie
  • Analytická chemie
  • Biochemie
  • Chemie potravin
  • Potravinářská mikrobiologie
  • Potravinářské technologie a biotechnologie
  • Kvalita a bezpečnost potravin
  • Analýza potravin
  • Bioorganická chemie
  • Základy instrumentálních metod v analýze potravin
  • Tradiční a moderní biotechnologie
  • Výživa člověka

Kde najdete po studiu uplatnění?

  • Potravinářský průmysl
  • Státní správa
  • Kontrolní instituce
  • Výzkumné a vývojové instituce

 

 

 

 

 

 

 

 


Fakulty a součásti

Zavřít