Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
FT
Fakulta technologická

Technologie potravin

Fakulta: Fakulta technologická Program: Technologie a hodnocení potravin Specializace: Technologie potravin Forma: Prezenční, Kombinovaná Typ: Bakalářské Jazyk: Čeština

Podstatou tohoto oboru je dozvědět se všechno o výrobě nejrůznějších druhů nápojů a potravin. Ty, kteří se vydají cestou potravinářských technologů, čekají analýzy složení a hodnocení jakosti a zdravotní nezávadnosti jídla i pití. I se zavřenýma očima budete schopni odhadnout složení a počet „éček“ takřka v čemkoliv a na rozdíl od ostatních budete zatraceně dobře vědět, co se to na těch obalech vlastně píše. Seznámíte se s legislativou, managementem i marketingem potravinářských provozů v oblasti výroby a distribuce potravin tak, aby vás v blízkosti jídla prostě nic nepřekvapilo.

 


Na jaké předměty se můžete těšit?

  • Základy biologie
  • Produkce potravinářských surovin
  • Základy zbožíznalství potravin
  • Základy senzorické analýzy
  • Analýza potravin
  • Úvod do biotechnologií
  • Biochemie
  • Obecná mikrobiologie
  • Chemie potravin
  • Technologie potravin
  • Potravinářská mikrobiologie
  • Legislativa v potravinářství
  • Výživa člověka
  • Vybrané kapitoly z epidemiologie a hygieny

Kde najdete po studiu uplatnění?

  • Výroba potravinářských výrobků
  • Prodej potravinářských výrobků
  • Vývoj nových potravinářských výrobků
  • Management jakosti a bezpečnosti potravin
  • Dozorové orgány a státní správa
  • Podnikové i akreditované laboratoře
  • Poradenská činnost

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Fakulty a součásti

Zavřít